Butikk

Kroppsøving – øvelsesbank og undervisningsopplegg for hele ungdomstrinnet

kr 398

Kategori:

Forfatter: Karl Petter Fon, Markus Aasland, Oda Eline Aasland og Erlend Ellefsen Vinje
ISBN: 9788279972341

Denne boka er helt ny innholdsmessig, men strukturen i den første delen bygger på den tidligere bestselgeren som Vinje skrev allerede 2004 – og som har blitt revidert flere ganger.

Den første delen, som er skrevet av Markus og Oda Eline Aasland, gir en øvelsesbank og et forslag til en tradisjonell undervisningsplanlegging i kroppsøving gjennom de tre trinnene på ungdomsskolen. Den andre, og mest omfattende delen av boka, er skrevet av Fon. Denne gir som første bok i Norge en praktisk innføring i modellbasert praksis i kroppsøving gjennom mengder av aktivitetsforslag – og tre konkrete årsplanforslag. Modellbasert praksis har i nyere norsk forskning blitt fremhevet som et mulig svar på fagfornyelsen og kravet om et mindre idrettsrettet fag. I denne boka blir det tydelig gjennomgått hva modellbasert praksis er – og gjennom mengder av aktivitetsforslag og overbyggende tekst blir det forklart hvorfor dette kan være svaret du som kroppsøvingslærer kanskje leter etter.

Denne boka gir dermed – dobbelt opp – en fullstendig og detaljert opplæringsplan for kroppsøvingsfaget gjennom hele ungdomstrinnet – og er skreddersydd etter ny læreplan i kroppsøving og overordnet del av læreplanen.